Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

CLUJ - Apuseni si Hunedoara 5 zile autocar 2023


Descriere

Destinatie: Romania

Durata: 1 zi, fara cazare

Manastirea Cozia -Rametea -Salina Turda -Cluj-Napoca -Valea Ariesului -Pestera Ursilor -Pestera Meziad -Pestera cu cristale din mina Farcu -Rosia Montana -Tebea -Muzeul Aurului -Castelul Corvinilor -Biserica Densus -Alba Iulia
Servicii incluse:
- Transport cu autocar cu climatizare, clasificat pentru transport turistic
- 2 cazari cu mic dejun la pensiuni / hoteluri de 3*
- 2 cazari cu demipensiune la pensiuni / hoteluri de 3*
- Ghid insotitor din partea agentiei pe traseu
- Deplasare pentru vizite la: Manastirea Cozia -Rametea -Salina Turda -Cluj-Napoca -Valea Ariesului -Pestera Ursilor -Pestera Meziad -Pestera cu cristale din mina Farcu -Rosia Montana -Tebea -Muzeul Aurului -Castelul Corvinilor -Biserica Densus -Alba Iulia
Servicii neincluse:
- Asigurare medicala si storno (cu extensie COVID) ;
- Vizitele optionale, ghizii locali si intrarile la obiectivele turistice;
- Locuri preferentiale autocar (primele 3 banchete)
- Taxa de oras pentru fiecare cazare unde aceasta este solicitata
- Bacsis/tips - ghid+sofer (obligatoriu 5 lei/zi/persoana))


Ziua 1. BUCURESTI -Manastirea COZIA - RAMETEA -Salina TURDA - (cca. 475 km)

Plecare din Bucuresti, la ora 6.00, din parcarea de la Academia Militara (Universitatea de Aparare Carol I - acces dinspre Metrou Eroilor). Strabatem Valea Oltului, cel mai lung defileu din tara, unde vizitam Manastirea Cozia (sec. XIV) ctitorie a lui Mircea cel Batran, ce pastreaza in pronaos fragmente din pictura originala de sec. XIV. Continuam spre Aiud, si traversam muntii Trascaului, prin Cheile Valisoarei spre Valea Ariesului, cu un scurt popas in Rametea pentru a admira si fotografia Piatra Secuiului. Urmeaza Salina din Turda, un adevarat muzeu de istorie al mineritului in sare, reamenajata intr-o maniera foarte pitoreasca si reintrodusa in circuitul turistic in anul 2010. Seara ne intoarcem in zona Turda – Cluj pentru cazare.

 

Ziua 2. CLUJ - Parcul Natural APUSENI (cca. 230 km)

Dupa micul dejun ajungem la Cluj-Napoca si parcurgem un tur pietonal, admirand: Catedrala Greco-catolica Sf. Iosif (sec. XIX in stil romanic cu elemente gotice), Parcul Operei, amenajat in 1885 si inconjurat de cladiri istorice, intre care: Bastionul Croitorilor (una din putinele fortificatii ale vechii Cetati ramase intacte), Palatul de Justitie (construit in 1902, in stil eclectic), Opera Nationala Romana si Teatrul National (construite in 1906 in stil neo-baroc). Urmeaza Piata Avram Iancu, dominata de statuia eroului pasoptist si Catedrala Mitropolitana (in stil bizantin), Palatul Seminarului Teologic Ortodox, Biserica Unitariana (sec. XVIII), Biserica Evenghelica (de sec. XIX, care imbina stilul baroc cu cel neoclasic). In Piata Unirii, (centrul orasului in Evul Mediu –astazi cea mai mare piata medievala din sud-estul Europei), admiram statuia lui Matyas Corvin, Palatul Banffy (sec. XVIII) un frumos edificiu baroc, ce gazduieste Muzeul de Arta. In incheierea turului prin Cluj vizitam Gradina Botanica. Parasim Clujul si ne indreptam spre Parcul Natural Apuseni, unde admiram si fotografiem peisajele spectaculoase zonei, apoi traversam prin inima muntilor Apuseni, pe Valea Ariesului. Cina si cazare in zona      Vartop – Arieseni.

 

Ziua 3. Valea ARIESULUI  -Pestera URSILOR -Pestera MEZIAD -Pestera cu cristale din mina FARCU (cca. 215 km)

Mic dejun. Incepem vizita pe valea Ariesului, una din cele mai frumoase zone etnografice din Romania. Vizitam Pestera Ursilor cu cele trei galerii deschise turistilor: Galeria Emil Racovita, Galeria Ursilor si Galeria Lumanarilor, unde vom admira in traseul de cca 500 m, adevarate minuni naturale.  Pestera Meziad, una dintre cele mai vechi (1863) si lungi din tara (4750 m), monument al naturii si rezervatie speologica. Dimensiunile grandioase ale intrarii de 16 m inaltime, se mentin si in interior, galeriile atingand frecvent inaltimi de 20 -30 m. Pestera a fost locuita inca din paleolitic, atat de Homo sapiens, cat si de Ursus spelaeus, iar in prezent gazduieste o importanta colonie de lilieci. Urmeaza Pestera cu cristale din mina Farcu, o geoda descoperita accidental in 1987 prin intersectarea acesteia de catre o galerie de mina. Considerata o adevarata bijuterie este de o frumusete ireala, datorita abundentei si marimii cristalelor, dar si a delicatelor stalactite de tip “macaroana” ce ajungeau pana la doi metri. Desi accesul in pestera a fost imediat oprit, aceasta a fost vandalizata de mineri. In 2012 a fost amenajata si deschisa publicului. Cina si cazare la acelasi hotel din zona Vartop – Arieseni.

 

Ziua 4. ROSIA MONTANA -TEBEA -Muzeul AURULUI BRAD -DEVA  (cca. 145 km)

Mic dejun. Incepem ziua la Rosia Montana, localitate miniera cu o existenta multimilenara, cunoscuta inca din perioada regatelor dacice pentru zacamintele sale de metale pretioase, dintre cele mai mari din Europa. Admiram Galeriile romane, care se intind pe mai multi kilometri, sapate manual cu dalta si ciocanul si Muzeul Mineritului, care prezinta fotografii si harti vechi, unelte si vestigii romane, etc. Continuam spre Tebea, unde vom afla legenda Gorunului lui Horea, un stejar vechi de 400 de ani si circumferinta de 9 m si vom vizita mormantul lui Avram Iancu. In Brad vom vizita Muzeul Aurului, unic in lume prin faptul ca sunt prezentate exponate din aur nativ, care nu au fost niciodata prelucrate de vreun bijutier. Deplasare la Deva / Hunedoara pentru cazare.

 

Ziua 5. Castelul CORVINILOR -Biserica DENSUS -ALBA IULIA -BUCURESTI (cca. 510 km) 

Mic dejun. Dimineata incepem vizita la Castelul Corvinilor (sec. XIV) transformat de Iancu de Hunedoara intr-un mare palat gotic (in sec. XV) unde admiram: portile cetatii, turnurile, santul exterior, capela, Sala Dietei, Palatul Administrativ. In continuare, vizitam Biserica Sf. Nicolae din Densus (sec. XIII), una dintre cele mai vechi biserici de tip bizantin din tara noastra, avand o infatisare ciudata, cu diferite elemente de decor la exterior, provenite de la Ulpia Traiana Sarmizegetusa, aflata la cativa km distanta. Pictura murala, destul de bine conservata, a fost realizata de un pictor care a lucrat si la ansamblul de la Curtea de Arges. Ne deplasam apoi spre Alba Iulia (dezvoltata pe locul anticului castru roman Apulum), unde vizitam Cetatea Alba Carolina (restaurata minutios)- o fortareata cu bastioane de tip Vauban, construita in sec. al XVIII-lea. Seara, intoarcere in Bucuresti (Academia Militara), in functie de trafic si conditiile meteo.

 

PARTAJ GARANTAT: turistii care rezerva tipul de camera “partaj garantat” nu vor fi nevoiti sa achite suplimentul de camera single in cazul in care agentia nu reuseste sa completeze partajul.

PARTAJ NEGARANTAT: turistii care rezerva tipul de camera “partaj negarantat” vor fi nevoiti sa achite suplimentul de camera single in cazul in care agentia nu reuseste sa completeze partajul. Turistii vor fi informati in scris cu maxim 3 zile inainte de plecare.

Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei. Decizia de a renunta la partaj si a opta pentru camera single, se face in baza achitarii suplimentului de camera single de catre ambele persoane.

 

 

OFERTE & REDUCERI:

 

REDUCERE de pana la MAXIM 15% prin CUMULAREA urmatoarelor:

ULTRA FIRST MINUTE -10%, valabil pana la 28.02.2023, cu achitarea unui avans de 30% la inscriere si diferenta de plata cu 30 zile inainte de plecare.

FIRST MINUTE -5%, valabil pana la 30.04.2023, cu achitarea unui avans de 30% la inscriere si diferenta de plata cu 30 zile inainte de plecare.

CLIENT FIDEL -5% REDUCERE pentru turistii care au mai achizitionat programe turistice de la agentia tour operatoare, atat direct, cat si prin intermediul agentiilor partenere a acesteia.

REDUCERE -5% pentru ULTIMA BANCHETA din autocar (in limita locurilor disponibile). Reducerea se aplica doar daca locurile sunt solicitate in mod expres la momentul rezervarii. In cazul in care bancheta este ocupata de ultimii turisti inscrisi, tariful va fi cel standard.

REDUCERE DE GRUP: la 6 pers= 3%, la 8 pers= 4%, la 10 pers. platitoare, a 11-a GRATUIT.

*REDUCERILE sunt oferite in limita locurilor disponibile iar agentia poate modifica perioadele de aplicare a ofertelor!

In situatia in care programul se poate organiza, respectand restrictiile de calatorie impuse de tara de destinatie, in caz de retragere/renuntare, se aplica penalizari de 100% din valoarea avansului achitat conform pragurilor de mai sus.

 

SAFE PRICE (Tarif Standard) - 40% avans la inscriere, diferenta de plata cu pana la 14 zile inainte de plecare.

In situatia in care programul se poate organiza, respectand restrictiile de calatorie impuse de tara de destinatie, in caz de retragere/renuntare, se aplica pragurile de penalizare conform contractului, respectiv:

a) 25 €/persoana - taxa de serviciu, dupa primirea confirmarii serviciilor comandate (cu pana la 60 de zile inainte de plecare/intrare)

b) 25 % din contravaloarea pachetului de servicii turistice pentru anulare in intervalul 59-30 zile inainte de plecare/intrare.

c) 50 % din contravaloarea pachetului de servicii turistice pentru anulare in intervalul 29-16 zile inainte de plecare/intrare.

d) 100 % din contravaloarea pachetului de servicii turistice pentru anulare in intervalul 15-0 zile inainte de plecare/intrare.

In situatia in care masurile luate de catre autoritati impun restrictii de calatorie care fac imposibila executarea pachetului de servicii de calatorie de catre agentia organizatoare, turistul va beneficia de rambursarea integrala a avansului achitat, doar cu achitarea taxei de serviciu in cuantum de 25 €/persoana (care va fi scazuta din avansul achitat). Insa, in situatia in care turistul solicita reprogramarea calatoriei la o data ulterioara, nu se percepe taxa de serviciu.

 

Grup minim 40 pers. In cazul nerealizarii grupului minim se va anula circuitul, cu posibilitatea inscrierii pe un program similar.

In cazul unui grup mai mic de 40 pers., se va achita un supliment de neintrunire grup minim, dupa cum urmeaza: pentru un grup intre 25-29 persoane = 230 lei/pers; iar pentru un grup intre 30-39 persoane = 75 lei /pers.

Agentia organizatoare isi rezerva dreptul de a anula programul daca nu se vor inscrie minim 25 persoane, iar turistii vor fi instiintati nu mai tarziu de 7 zile calendaristice inainte de inceperea executarii pachetului.

  • Excursiile optionale se organizeaza pentru un numar minim de 25 de persoane. In cazul neintrunirii grupului minim, excursia optionala va fi anulata sau recalculata in functie de numarul de participanti.

  • Tarifele mentionate in programul detaliat pentru vizitele optionale sunt informative si pot suporta modificari, in functie de partenerii locali/economia tarii sau alte detalii neprevazute.

  • Inscrierea la anumite excursii optionale, in timpul circuitului, se face in functie de marimea grupului si al locurilor disponibile in autocar.

  • Pentru obiectivele turistice unde este nevoie de rezervare in prealabil, agentia va percepe o taxa de rezervare.

  • Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, respectand vizitarea tuturor obiectivelor din program.

  • Pentru explicatiile in obiectivele turistice, grupul va putea apela la serviciile ghizilor locali.

  • Turistii care solicita locuri pe primele 3 banchete din autocar, vor achita un supliment de 5% din tarif de loc in camera dubla (tarif standard, fara reduceri).

 

Destinatie: Romania

Durata: 1 zi, fara cazare

Manastirea Cozia -Rametea -Salina Turda -Cluj-Napoca -Valea Ariesului -Pestera Ursilor -Pestera Meziad -Pestera cu cristale din mina Farcu -Rosia Montana -Tebea -Muzeul Aurului -Castelul Corvinilor -Biserica Densus -Alba Iulia
Servicii incluse:
- Transport cu autocar cu climatizare, clasificat pentru transport turistic
- 2 cazari cu mic dejun la pensiuni / hoteluri de 3*
- 2 cazari cu demipensiune la pensiuni / hoteluri de 3*
- Ghid insotitor din partea agentiei pe traseu
- Deplasare pentru vizite la: Manastirea Cozia -Rametea -Salina Turda -Cluj-Napoca -Valea Ariesului -Pestera Ursilor -Pestera Meziad -Pestera cu cristale din mina Farcu -Rosia Montana -Tebea -Muzeul Aurului -Castelul Corvinilor -Biserica Densus -Alba Iulia
Servicii neincluse:
- Asigurare medicala si storno (cu extensie COVID) ;
- Vizitele optionale, ghizii locali si intrarile la obiectivele turistice;
- Locuri preferentiale autocar (primele 3 banchete)
- Taxa de oras pentru fiecare cazare unde aceasta este solicitata
- Bacsis/tips - ghid+sofer (obligatoriu 5 lei/zi/persoana))


Ziua 1. BUCURESTI -Manastirea COZIA - RAMETEA -Salina TURDA - (cca. 475 km)

Plecare din Bucuresti, la ora 6.00, din parcarea de la Academia Militara (Universitatea de Aparare Carol I - acces dinspre Metrou Eroilor). Strabatem Valea Oltului, cel mai lung defileu din tara, unde vizitam Manastirea Cozia (sec. XIV) ctitorie a lui Mircea cel Batran, ce pastreaza in pronaos fragmente din pictura originala de sec. XIV. Continuam spre Aiud, si traversam muntii Trascaului, prin Cheile Valisoarei spre Valea Ariesului, cu un scurt popas in Rametea pentru a admira si fotografia Piatra Secuiului. Urmeaza Salina din Turda, un adevarat muzeu de istorie al mineritului in sare, reamenajata intr-o maniera foarte pitoreasca si reintrodusa in circuitul turistic in anul 2010. Seara ne intoarcem in zona Turda – Cluj pentru cazare.

 

Ziua 2. CLUJ - Parcul Natural APUSENI (cca. 230 km)

Dupa micul dejun ajungem la Cluj-Napoca si parcurgem un tur pietonal, admirand: Catedrala Greco-catolica Sf. Iosif (sec. XIX in stil romanic cu elemente gotice), Parcul Operei, amenajat in 1885 si inconjurat de cladiri istorice, intre care: Bastionul Croitorilor (una din putinele fortificatii ale vechii Cetati ramase intacte), Palatul de Justitie (construit in 1902, in stil eclectic), Opera Nationala Romana si Teatrul National (construite in 1906 in stil neo-baroc). Urmeaza Piata Avram Iancu, dominata de statuia eroului pasoptist si Catedrala Mitropolitana (in stil bizantin), Palatul Seminarului Teologic Ortodox, Biserica Unitariana (sec. XVIII), Biserica Evenghelica (de sec. XIX, care imbina stilul baroc cu cel neoclasic). In Piata Unirii, (centrul orasului in Evul Mediu –astazi cea mai mare piata medievala din sud-estul Europei), admiram statuia lui Matyas Corvin, Palatul Banffy (sec. XVIII) un frumos edificiu baroc, ce gazduieste Muzeul de Arta. In incheierea turului prin Cluj vizitam Gradina Botanica. Parasim Clujul si ne indreptam spre Parcul Natural Apuseni, unde admiram si fotografiem peisajele spectaculoase zonei, apoi traversam prin inima muntilor Apuseni, pe Valea Ariesului. Cina si cazare in zona      Vartop – Arieseni.

 

Ziua 3. Valea ARIESULUI  -Pestera URSILOR -Pestera MEZIAD -Pestera cu cristale din mina FARCU (cca. 215 km)

Mic dejun. Incepem vizita pe valea Ariesului, una din cele mai frumoase zone etnografice din Romania. Vizitam Pestera Ursilor cu cele trei galerii deschise turistilor: Galeria Emil Racovita, Galeria Ursilor si Galeria Lumanarilor, unde vom admira in traseul de cca 500 m, adevarate minuni naturale.  Pestera Meziad, una dintre cele mai vechi (1863) si lungi din tara (4750 m), monument al naturii si rezervatie speologica. Dimensiunile grandioase ale intrarii de 16 m inaltime, se mentin si in interior, galeriile atingand frecvent inaltimi de 20 -30 m. Pestera a fost locuita inca din paleolitic, atat de Homo sapiens, cat si de Ursus spelaeus, iar in prezent gazduieste o importanta colonie de lilieci. Urmeaza Pestera cu cristale din mina Farcu, o geoda descoperita accidental in 1987 prin intersectarea acesteia de catre o galerie de mina. Considerata o adevarata bijuterie este de o frumusete ireala, datorita abundentei si marimii cristalelor, dar si a delicatelor stalactite de tip “macaroana” ce ajungeau pana la doi metri. Desi accesul in pestera a fost imediat oprit, aceasta a fost vandalizata de mineri. In 2012 a fost amenajata si deschisa publicului. Cina si cazare la acelasi hotel din zona Vartop – Arieseni.

 

Ziua 4. ROSIA MONTANA -TEBEA -Muzeul AURULUI BRAD -DEVA  (cca. 145 km)

Mic dejun. Incepem ziua la Rosia Montana, localitate miniera cu o existenta multimilenara, cunoscuta inca din perioada regatelor dacice pentru zacamintele sale de metale pretioase, dintre cele mai mari din Europa. Admiram Galeriile romane, care se intind pe mai multi kilometri, sapate manual cu dalta si ciocanul si Muzeul Mineritului, care prezinta fotografii si harti vechi, unelte si vestigii romane, etc. Continuam spre Tebea, unde vom afla legenda Gorunului lui Horea, un stejar vechi de 400 de ani si circumferinta de 9 m si vom vizita mormantul lui Avram Iancu. In Brad vom vizita Muzeul Aurului, unic in lume prin faptul ca sunt prezentate exponate din aur nativ, care nu au fost niciodata prelucrate de vreun bijutier. Deplasare la Deva / Hunedoara pentru cazare.

 

Ziua 5. Castelul CORVINILOR -Biserica DENSUS -ALBA IULIA -BUCURESTI (cca. 510 km) 

Mic dejun. Dimineata incepem vizita la Castelul Corvinilor (sec. XIV) transformat de Iancu de Hunedoara intr-un mare palat gotic (in sec. XV) unde admiram: portile cetatii, turnurile, santul exterior, capela, Sala Dietei, Palatul Administrativ. In continuare, vizitam Biserica Sf. Nicolae din Densus (sec. XIII), una dintre cele mai vechi biserici de tip bizantin din tara noastra, avand o infatisare ciudata, cu diferite elemente de decor la exterior, provenite de la Ulpia Traiana Sarmizegetusa, aflata la cativa km distanta. Pictura murala, destul de bine conservata, a fost realizata de un pictor care a lucrat si la ansamblul de la Curtea de Arges. Ne deplasam apoi spre Alba Iulia (dezvoltata pe locul anticului castru roman Apulum), unde vizitam Cetatea Alba Carolina (restaurata minutios)- o fortareata cu bastioane de tip Vauban, construita in sec. al XVIII-lea. Seara, intoarcere in Bucuresti (Academia Militara), in functie de trafic si conditiile meteo.

 

PARTAJ GARANTAT: turistii care rezerva tipul de camera “partaj garantat” nu vor fi nevoiti sa achite suplimentul de camera single in cazul in care agentia nu reuseste sa completeze partajul.

PARTAJ NEGARANTAT: turistii care rezerva tipul de camera “partaj negarantat” vor fi nevoiti sa achite suplimentul de camera single in cazul in care agentia nu reuseste sa completeze partajul. Turistii vor fi informati in scris cu maxim 3 zile inainte de plecare.

Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei. Decizia de a renunta la partaj si a opta pentru camera single, se face in baza achitarii suplimentului de camera single de catre ambele persoane.

 

 

OFERTE & REDUCERI:

 

REDUCERE de pana la MAXIM 15% prin CUMULAREA urmatoarelor:

ULTRA FIRST MINUTE -10%, valabil pana la 28.02.2023, cu achitarea unui avans de 30% la inscriere si diferenta de plata cu 30 zile inainte de plecare.

FIRST MINUTE -5%, valabil pana la 30.04.2023, cu achitarea unui avans de 30% la inscriere si diferenta de plata cu 30 zile inainte de plecare.

CLIENT FIDEL -5% REDUCERE pentru turistii care au mai achizitionat programe turistice de la agentia tour operatoare, atat direct, cat si prin intermediul agentiilor partenere a acesteia.

REDUCERE -5% pentru ULTIMA BANCHETA din autocar (in limita locurilor disponibile). Reducerea se aplica doar daca locurile sunt solicitate in mod expres la momentul rezervarii. In cazul in care bancheta este ocupata de ultimii turisti inscrisi, tariful va fi cel standard.

REDUCERE DE GRUP: la 6 pers= 3%, la 8 pers= 4%, la 10 pers. platitoare, a 11-a GRATUIT.

*REDUCERILE sunt oferite in limita locurilor disponibile iar agentia poate modifica perioadele de aplicare a ofertelor!

In situatia in care programul se poate organiza, respectand restrictiile de calatorie impuse de tara de destinatie, in caz de retragere/renuntare, se aplica penalizari de 100% din valoarea avansului achitat conform pragurilor de mai sus.

 

SAFE PRICE (Tarif Standard) - 40% avans la inscriere, diferenta de plata cu pana la 14 zile inainte de plecare.

In situatia in care programul se poate organiza, respectand restrictiile de calatorie impuse de tara de destinatie, in caz de retragere/renuntare, se aplica pragurile de penalizare conform contractului, respectiv:

a) 25 €/persoana - taxa de serviciu, dupa primirea confirmarii serviciilor comandate (cu pana la 60 de zile inainte de plecare/intrare)

b) 25 % din contravaloarea pachetului de servicii turistice pentru anulare in intervalul 59-30 zile inainte de plecare/intrare.

c) 50 % din contravaloarea pachetului de servicii turistice pentru anulare in intervalul 29-16 zile inainte de plecare/intrare.

d) 100 % din contravaloarea pachetului de servicii turistice pentru anulare in intervalul 15-0 zile inainte de plecare/intrare.

In situatia in care masurile luate de catre autoritati impun restrictii de calatorie care fac imposibila executarea pachetului de servicii de calatorie de catre agentia organizatoare, turistul va beneficia de rambursarea integrala a avansului achitat, doar cu achitarea taxei de serviciu in cuantum de 25 €/persoana (care va fi scazuta din avansul achitat). Insa, in situatia in care turistul solicita reprogramarea calatoriei la o data ulterioara, nu se percepe taxa de serviciu.

 

Grup minim 40 pers. In cazul nerealizarii grupului minim se va anula circuitul, cu posibilitatea inscrierii pe un program similar.

In cazul unui grup mai mic de 40 pers., se va achita un supliment de neintrunire grup minim, dupa cum urmeaza: pentru un grup intre 25-29 persoane = 230 lei/pers; iar pentru un grup intre 30-39 persoane = 75 lei /pers.

Agentia organizatoare isi rezerva dreptul de a anula programul daca nu se vor inscrie minim 25 persoane, iar turistii vor fi instiintati nu mai tarziu de 7 zile calendaristice inainte de inceperea executarii pachetului.

  • Excursiile optionale se organizeaza pentru un numar minim de 25 de persoane. In cazul neintrunirii grupului minim, excursia optionala va fi anulata sau recalculata in functie de numarul de participanti.

  • Tarifele mentionate in programul detaliat pentru vizitele optionale sunt informative si pot suporta modificari, in functie de partenerii locali/economia tarii sau alte detalii neprevazute.

  • Inscrierea la anumite excursii optionale, in timpul circuitului, se face in functie de marimea grupului si al locurilor disponibile in autocar.

  • Pentru obiectivele turistice unde este nevoie de rezervare in prealabil, agentia va percepe o taxa de rezervare.

  • Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, respectand vizitarea tuturor obiectivelor din program.

  • Pentru explicatiile in obiectivele turistice, grupul va putea apela la serviciile ghizilor locali.

  • Turistii care solicita locuri pe primele 3 banchete din autocar, vor achita un supliment de 5% din tarif de loc in camera dubla (tarif standard, fara reduceri).